Marcați
Cord Meier-Klodt și-a încheiat vizita în RM
Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt, și-a încheiat astăzi vizita de lucru în Republica Moldova.

În cadrul unei conferințe de presă, Cord Meier-Klodt a declarat că a venit în RM să evalueze la ce etapă au ajuns Chișinăul și Tiraspolul în cadrul procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

„Am încurajat destul de serios părțile să rămînă implicate în acest proces, împreună să lucreze asupra obiectivelor. Aici se are în vedere și lucrul în formatul 1+1, deci, întîlnirile reprezentanților politici și a grupurilor de lucru, care sunt atașate la acest proces. Am avut întîlniri substanțiale cu negociatorii principali: și aici, și la Tiraspol. În cadrul lor am pus accent pe ceea ce mai trebuie să fie făcut, astfel încît să ajungem la noi runde de negocieri”, a precizat el.

Totodată, Cord Meier-Klodt a menționat că, atît Chișinăul, cît și Tiraspolul, poartă responsabilitate și obligație în fața oamenilor de pe ambele maluri ale rîului și că trebuie împreună să profite de ocazia de a mișca procesul.

„După aceste întruniri de succes, pe care le-am avut aici, mă duc mai departe și voi avea întîlniri cu mediatorii din cadrul procesului. Mă duc la Moscova și Kie pentru ca să ne consultăm împreună pe baza vizitei mele aici, a celor auzite aici, ca să putem să ne mișcăm mai departe în direcția obiectivului propus. A fost o vizită de lucru, sunt satisfăcut de ceea ce am auzit, dar reiterez că – trebuie să ne concentrăm pe acțiunile care trebuie să le realizăm, ca să putem ajunge acolo unde putem ajungem”, a conchis Klodt.

TRIBUNA

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).