Marcați
Rusia menține facilități comerciale
Noutate importantă pentru producătorii din Moldova. Guvernul Federației Ruse a decis prelungirea pentru producătorii noștri a regimului preferențial de export pentru cinci categorii de mărfuri, care a fost introdus din 1 ianuarie. Anunțul a fost făcut de către președintele țării, Igor Dodon. El și-a exprimat recunoștința față de partenerii ruși și încrederea că legăturile comercial-economice dintre cele două țări vor căpăta un nou impuls.

Președintele Igor Dodon a precizat că membrii noului Guvern vor reuși să creeze condiții prielnice pentru relansarea plenară a relațiilor bilaterale. Șeful statului s-a arătat convins că acest lucru se va produce inclusiv grație numirii lui Vasile Șova în postul de copreședinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse și primei sale întrevederi de lucru cu Dmitri Patrușev, copreședinte din partea Federației Ruse și ministru al Agriculturii. Inițial, Guvernul de la Moscova a oferit regimul preferențial la importul de mărfuri din țara noastră până în 1 iulie 2019, după ce la un acord în acest sens au ajuns, în octombrie 2018, președinții Igor Dodon și Vladimir Putin.


”Grație posibilității de a exporta produse pe piața Federației Ruse fără taxe vamale, în perioada ianuarie-mai 2019, a crescut semnificativ volumul a patru categorii de mărfuri. Astfel, exportul de legume a crescut de la 360 de tone până la 2.370 de tone sau de 6,6 ori. Exportul de mere s-a majorat de la 100 de mii până la aproximativ 167 de mii de tone sau cu 67 la sută. Produsele conservate au înregistrat o creștere de 1,5 ori – de la 1.275 până la circa 1.940 de tone. Totodată, volumul producției vinicole a crescut de la cinci milioane până la aproape 7,7 milioane de litri sau cu 52 la sută. Regimul preferențial le-a permis exportatorilor din Moldova să economisească sute de milioane de lei” , a precizat Igor Dodon, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).