Marcați
Zile numărate pentru scutirea de 15%
Proprietarii bunurilor imobiliare mai au câteva zile la dispoziție, pentru a beneficia de scutirea de 15 la sută la plata impozitului. Plățile urmează să aibă loc până în data de 1 iulie. În context, Serviciul Fiscal îi îndeamnă pe contribuabili să beneficieze de această facilitate și să plătească în termenul legal plățile la stat.

Potrivit Codului fiscal, plata impozitului pentru bunurile imobiliare are loc în două etape. Prima este până în 15 august, iar a doua - până în 15 octombrie a fiecărui an. Cei care plătesc însă impozitul intergal până în 2 iulie, beneficiază de o reducere de 15 la sută.

Contribuabilii care constată erori de calcul în chitanțe sau care, în general, nu au primit chitanțele, trebuie să se adreseze la autoritățile locale. Situații confuze pot apărea și în cazul oamenilor care tocmai au ajuns la pensie.

În cazul în care contribuabilii nu plătesc prima parte a impozitului până în data de 15 august, vor plăti o penalitate de 0,03 la sută din suma totală a impozitului calculat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).