Marcați
Kosaciov: CC, autoarea crizei politice din țară
În Republica Moldova a fost provocată o criză artificială, iar rolul de ”catalizator” a fost interpretat de Curtea Constituțională. Declarația îi aparține preşedintelui Comisiei pentru Politică Externă din Duma de Stat a Federației Ruse, Constantin Kosaciov, în contextul situației politice din țara noastră.

Oficialul rus a postat un mesaj pe facebook, în care subliniază că, ”imediat ce Parlamentul moldovean a decis constituirea Guvernului și desemnarea premierului, Curtea Constituțională a și catalogat decizia drept neconstituțională. Mai mult, instanța a solicitat dizolvarea Parlamentului și suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon. ”În Moldova a fost provocată o criză în care, oricât de straniu ar părea, rolul catalizatorului de bază îi revine Curții Constituționale. Dacă e să vorbim pe de-a dreptul, în loc să protejeze sistemul politic, instanța a început s-o distrugă, depășindu-și, în mod evident, misiunea. Asta pentru că misiunea aceasta i-a fost impusă instanței de către cel care s-a deprins să conducă țara ca pe o companie de buzunar”, menționează Constantin Kosaciov.

El a mai adăugat că, după reacția Uniunii Europene în sprijinul noului Parlament și Guvern, Federația Rusă urmează să mențină aceeași linie, pentru a ajuta Moldova să depășească această criză politică. ”Consider că aceasta este singura cale pentru depășirea crizei politice în țară și pentru Curtea Constituțională era mai logic să nu torpileze eforturile Parlamentului, președintelui și Guvernului, ci să facă totul pentru a normaliza lucrurile. Viața nu se oprește în această zi. Sau se oprește, pentru cei care stau în spatele acestor atacuri ale CC, urmărind, în mod evident, scopurile sale direct opuse celor naționale?”, se întreabă Constantin Kosaciov.

Anterior, încă un oficial rus, șeful Comisiei Comitetului Federației pentru Politică Informațională, Alexei Pușkov, a declarat că în Republica Moldova are loc o tentativă de lovitură de stat, iar în calitate de berbece împotriva președintelui Igor Dodon este folosită Curtea Constituțională.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).