Marcați
Ostaticii duhorii de la stația de epurare
Problema nămolului și mirosului greu din Capitală nu a fost soluționată nici la un an și jumătate de la lansarea proiectului de reabilitare a Stației de Epurare a Apelor Uzate. Primăria a anunțat anterior că a obținut în acest scop un împrumut de peste 24 de milioane de euro din partea instituțiilor europene, însă reprezentanții ”Apă-Canal Chișinău” nu pot spune la ce etapă se află proiectul. Între timp, locuitorii Capitalei continuă să sufere din cauza mirosului insuportabil emanat de nămol.

În ianuarie 2018, Primăria Chișinău anunța triumfalist despre lansarea proiectului ”Reabilitarea Stației de Epurare a Apelor Uzate şi linie nouă de tratare a nămolului”. Cu cele peste 24 de milioane de euro obținute de la europeni, în doi ani și jumătate urma să fie renovată stația de epurare, pentru a-i salva pe orășeni de duhoarea care le face zile negre, mai ales vara.

Tatiana Cibotaru locuiește de aproape 40 de ani la mai puțin de un kilometru de stația de epurare. Ea spune că mirosul nu a fost niciodată atât de puternic, precum în ultimii ani. A încercat tot felul de metode pentru a se proteja de duhoare, însă fără vreun efect.

Deși, după anunțul de acum un an și jumătate al autorităților municipale privind renovarea stației de epurare, oamenilor li sa aprins speranța că, în curând, vor scăpa de mirosul neplăcut, se pare însă că bucuria a fost prematură.

Reprezentanții ”Apă-Canal Chișinău” au refuzat să discute cu noi despre situația de la stația de epurare. Ofițerul de presă al instituției ne-a declarat că specialiștii competenți nu au nimic nou pentru a ne comunica în acest sens.

Stația de Epurare a Apelor Uzate din Capitală a fost construită în anii 60 ai secolului trecut.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).