Marcați
Bariere în calea dialogului Moldo-Rus
Federația Rusă remarcă apariția a noi bariere pentru cetățenii săi, care vor să viziteze Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de reprezentantul oficial al Ministerului de EXterne de la Moscova, Maria Zaharova. Ea a subliniat că acțiunile autorităților de la Chișinău sunt neîntemeiate și blochează dezvoltarea cooperării bilaterale.

Reprezentatul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a declarat, în timpul briefingului săptămânal, că interdicțiile pe care autoritățile Moldovei le impun neîntemeiat cetățenilor ruși la intrarea în țara noastră afectează dialogul dintre cele două state. Cel mai recent caz a fost interzicere a intrării în Moldova pentru șeful Comitetului Societății Civile din Rusia, Alexandr Malkevici, și jurnalista Daria Aslamova.

Maria Zaharova a mai spus că cetățenii ruși sunt reținuți pentru discuții cu structurile de forță ale Moldovei, în pofida faptului că despre fiecare dintre aceste vizite autoritățile de la Chișinău sunt informate oficial de către MAE. De exemplu, în data de 15 mai, pe Aeroportul din Chișinău a fost reținut directorul Centrului rus de Resurse pentru Tineret, Alexei Liubțov.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).