Marcați
Drum bun de reparat în fiecare an
Primul drum inovațional din Moldova, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei s-a deteriorat într-un an și jumătate de la darea în folosință. Este vorba despre segmentul care leagă localitățile Avdarma și Ferapontievca din raionul Comrat. Proiectul a fost implementat ca urmare a deciziei aprobate de Guvern în 2016, în timpul unei ședințe în deplasare în satul Avdarma. Atunci, premierul Pavel Filip a promis alocarea banilor din bugetul de stat pentru modernizarea traseului cu lungimea de peste cinci kilometri. Deși autoritățile au anunțat că la realizarea proiectului au folosit tehnologii inovaționale, așteptările au fost spulberate, iar drumul a început să se macine.

Pentru reparația drumului dintre satele Ferapontievca și Avdarma, au fost folosite tehnologii noi, precum învelișul din amestec de beton. Deși se preconiza că drumul, finalizat în 2017, va rezista mai mulți ani, stratul superior a început să se desprindă.

Primarul satului Avdarma, Ivan Kasîm, a declarat că drumarii urmează să aplice un strat protector pe drumul renovat în 2017.

Proiectul a fost coordonat de către fostul Minister al Transporturilor, care a desfășurat o licitație și a selectat antreprenorul responsabil de lucrări. Agenției pentru Dezvoltare Regională a Găgăuziei a avut doar calitatea de cofinanțator. Directorul agenției, Valeri Ianioglo, a declarat că, deși drumul este rezistent, are nevoie de un strat de asfalt.

La rândul său, șeful Direcției Construcții și Infrastructură a Găgăuziei, Nicolai Konstantinov, a estimat că aplicarea stratului de asfalt va costa aproximativ patru milioane de lei.

Cei cinci kilometri de drum, construiți în baza unor tehnologii inovaționale, nu doar leagă satele Avdarma și Ferapontievca, ci urmează să devină un segment important pentru asigurarea ieșirii la satul Chiriet-Lunga și orașul Tvardița.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).