Marcați
Igor Dodon îndeamnă toate forțele politice și sociale din RM la consolidare pentru apărarea suveranității și neutralității țării
Astăzi, 3 mai, circa 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA au intrat pe teritoriul Moldovei. În acest sens, socialiștii îndeamnă societatea dar și forțele politice sănătoase de a se consolida în lupta pentru apărarea suveranității și neutralității Republicii Moldova. Despre aceasta președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon anunță într-o postare pe pagina sa de pe o rețea socială.

Liderul PSRM a menționat că în pofida faptului că deputații și activiștii PSRM au încercat să blocheze intrarea în țară a trupelor militare NATO prin punctul vamal Sculeni, Ministerul de interne care a potrivit lui Dodon a devenit un complice la ocupația țării noastre de către trupele militare străine și la încălcarea principiului Constituțional al neutralității țării, a deblocat drumul pentru intrarea militarilor NATO și a tancurilor americane pe teritoriul RM.

Astfel, liderul socialiștilor subliniază necesitatea de a face tot posibilul pentru a preveni intrarea tehnicii militare NATO în Piața Marii Adunări Naționale pe data de 9 mai.

„Socialiștii vor bloca toate intrările din capitală pentru a încurca aceste planuri. Îndemn toate forțele politice și sociale sănătoase din RM, să se unească pentru a apăra suveranitatea și neutralitatea Moldovei. Noi nu vom permite soldaților NATO să-și aducă tancurile lor în oraș, și să le plaseze în Piața Marii Adunări Naționale de 9 mai care este o zi sfîntă pentru noi - Ziua Victoriei!”, conchide Igor Dodon.

Precizăm că deși în Constituția RM este specificat că Moldova este un stat neutru și nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său, guvernarea de la putere încearcă prin diverse acțiuni să apropie RM de NATO.

Totodată amintim că potrivit ultimelor sondaje de opinie majoritatea moldovenilor se pronunță categoric împotriva aderării RM la blocul militar NATO.

actualitati.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).