Marcați
Expoziție de artă plastică în capitală
În Capitală a fost inaugurată, ieri, o expoziție de artă plastică. Scopul evenimentului este redarea specificului culturii poporului Moldovei, prin prisma operelor prezentate de meșteri locali și de peste hotare. Sculptorii și pictorii s-au axat pe epoca Cucuteni-Tripolia, tradițiile și simbolurile interfluviului Dunărea-Nistru din secolul al VI-lea înaintea erei noastre. Expoziția va fi deschisă până în 4 aprilie, când va fi organizată și o licitație de caritate.

Elementele de bază ale operelor de artă plastică, prezentate la expoziția din Capitală sunt imaginea femeii-mamă, tehnica tradițională de confecționare a ulcioarelor și amforelor, atât pictate, cât și ornate, precum și specificul vieții civilizației tripoliene. Organizatoarea expoziției, Angela Iurcu, a declarat că fiecare exponat reprezintă o viziune stilizată a culturii Cucuteni-Tripolia de către artiștii plastici moderni.

Fiecare dintre autorii exponatelor de la expoziția de artă plastică s-a familiarizat cu specificul culturii Cucuteni-Tripolia, prin studierea literaturii de specialitate și simbolisticii vechii civilizații. Una dintre participantele din țara noastră a povestit că, pentru pictura sa, a vizitat mai multe muzee din străinătate și s-a pătruns de atmosfera acelei epoci.

Vizitatorii expoziției menționează că au o posibilitate rară de a aprecia tehnica și lucrările artiștilor plastici din 10 țări.
În ultima zi a expoziției dedicate culturii Cucuteni-Tripolie, în data de 4 aprilie, va avea loc o licitație de caritate. Banii obținuți vor fi donați pentru tinerii din țara noastră, care vor să studieze arta în unul dintre atelierele de creație din orașul polonez Wroclaw. Acolo, ei vor învăța să lucreze cu ceramica.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).