Marcați
Circul din Capitală va fi transformat într-un centru cultural
Circul din Capitală va fi transformat într-un centru cultural, iar în preajmă va fi inaugurat un parc, un amfiteatru și o arenă sportivă. Cel puțin asta prevede proiectul de amenajare a acestei zone, elaborat de către un grup format din patru arhitecți. Proiectul a fost selectat în cadrul unui concurs naţional de urbanism şi arhitectură, lansat de Ambasada Franţei în Moldova, în colaborare cu Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, la care au participat 17 arhitecți.

Proiectul de amenajare a zonei Circului a fost prezentat la o masă rotundă, la care au participat și consilieri municipali. Autorii schiței și-au împărtășit viziunile asupra viitorului Capitalei. Ei consideră că zona Circului poate fi transformată într-un loc de atracție.

"Zona de parc include în amenajare un lac, un amfiteatru, un centru de agrement cu bărci, pentru cei care doresc să practice acest sport. O arenă sportivă, pentru că oricum se discuta despre amplasarea ei în acea zonă. Pentru zona Circului ar fi punerea în funcțiune al acestuia pentru a deveni un mall cultural, care să înglobeze mai multe tipuri de activități", a declarat autorul proeictului, Mihai Danciu.

Proiectul a fost apreciat de către consilierii municipali. Ei și-au exprimat disponibilitatea de a le acorda autorilor inițiativei sprijinul necesar pentru îmbunătățirea proiectului.

"Ideea, modul de elaborare a proiectului și realizarea sondajului pe probleme sociale sunt foarte bune. Noi o să susținem acest proiect. În continuare, vom organiza întrevederi cu agenții economici din acea zonă pentru a le face cunoștință cu acest proiect, iar ulterior să-și expună propunerile", susține consilierul PSRM în CMC, Alexandr Odințov.

La rândul său, directorul Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, a spus că proiectul ar putea fi implementat până în anul 2025, dacă va exista voință, la nivel local.

"Este important să avem o comunicare, pentru că aceasta presupune progres. Astfel, dacă va exista comunicare între administrația publică locală, specialiștii din domeniul și societatea civilă și vom merge pe scopul comun de a valorifica această zonă, atunci, cu siguranță, în anul 2025 vom putea vedea acest proiect realizat", a menționat consilierul neafiliat Ion Ștefăniță.

Proiectul de amenajare a zonei adiacente Circului urmează să suporte anumite modificări, iar ulterior va fi propus Consiliului Municipal Chişinău spre aprobare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).