Marcați
Rusia vrea dialog eficient cu Moldova
Rusia va păstra relațiile constructive cu Republica Moldova după alegerile parlamentare de duminică. Anunțul a fost făcut de reprezentantul oficial al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, într-o conferință de presă. Diplomația rusă și-a exprimat speranța că, după formarea noului guvern la Chișinău, relațiile moldo-ruse vor cunoaște o dezvoltare activă în interesul ambelor părți.

“Procesul electoral a fost monitorizat de aproape 3.000 de observatori ai diferitor structuri internaționale, inclusiv ai Adunării Interparlamentare a CSI. Potrivit concluziilor acestora, deși au existat anumite abateri, în linii mari, procesul electoral a corespuns standardelor generale. Ținând cont de rezultatele preliminare, iar rezultatele finale vor fi anunțate în zilele următoare, în noul Parlament al Moldovei acced trei partide politice și un bloc electoral. Contăm pe faptul că viitorul guvern al Moldovei va reprezenta interesele întregului popor. Fără îndoială, noi pornim de la premisa că va prevala o linie activă în relațiile cu Federația Rusă. Eu cred că asta ar fi reciproc avantajos”, a declarat Zaharova.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).