Marcați
Contestații din partea PSRM
Partidul Socialiștilor va contesta rezultatele din șase circumscripții uninominale, inclusiv două din Capitală. Anunțul a fost făcut astăzi, de reprezentantul formațiunii la CEC, Maxim Lebedinschi. PSRM a înregistrat mai multe încălcări ale prevederilor Codului Electoral privind utilizarea resurselor administrative și coruperea sau tentativa de corupere a alegătorilor. De asemenea, socialiștii nu exclud că, în actualele circumstanțe, ar putea fi organizate alegeri parlamentare anticipate. O poziție definitivă în acest sens va fi formulată însă după examinarea tuturor contestațiilor.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, le-a mulțumit cetățenilor pentru participare la scrutinul parlamentar, dar și echipei socialiștilor, pentru efortul depus în timpul campaniei electorale.

“Din partea tuturor colegilor mei și a întregii echipe a Partidului Socialiștilor, vreau să aduc sincere mulțumiri tuturor alegătorilor, care ne-au susținut și pe parcursul campaniei electorale, și la aceste alegeri, care au votat pentru Partidul Socialiștilor și pentru candidații pe circumscripțiile uninominale din partea Partidului Socialiștilor”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Cât privește abaterile înregistrate în timpul scrutinului, reprezentantul PSRM la Comisia Electorală Centrală, Maxim Lebedinschi, a declarat că va contesta atât în instanța de judecată, cât și la CEC rezultatele scrutinului din șase circumscripții uninominale.

“Anunțăm că vom contesta rezultatele scrutinelor în, cel puțin, șase circumscripții uninominale. Ne referim la circumscripțiile Centru-Buiucani și Centru-Botanica din cadrul municipiului Chișinău. Totodată, vom contesta și rezultatele scrutinului din circumscripția Cantemir-Cahul și circumscripția Cimișlia-Basarabeasca, precum și din cele două circumscripții destinate pentru stânga Nistrului. Am documentat și cazuri de utilizare a resurselor administrative, și cazuri de corupere sau tentativă de corupere a alegătorilor, aducerea organizată a cetățenilor la aceste secții de votare, ceea ce a determinat rezultatele votării și considerăm că, în aceste circumscripții, urmează să fie organizate alegeri repetate”, a spus Maxim Lebedinschi.

Potrivit secretarului pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, formațiunea pe care o reprezintă va formula o poziție oficială privind recunoașterea alegerilor doar după examinarea tuturor contestațiilor depuse, însă nu este exclusă varianta organizării alegerilor parlamentare anticipate.

“Legitimitatea acestor alegeri și poziția PSRM vizavi de recunoașterea acestor alegeri va fi expusă după ce se vor finaliza toate procedurile, despre care au vorbit colegii, și nu excludem, repetăm, organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate”, a mai spus Ion Ceban.

La alegerile parlamentare de duminică au participat 1.453.013 oameni sau 49,22 la sută din populația cu drept de vot.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).