Marcați
Dialog cu ambasadorii
Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii acreditați în țara noastră. El le-a vorbit diplomaților despre ultima sa vizită la Moscova, în cadrul căreia a reușit soluționarea problemei exportului de mărfurilor moldovenești pe piața rusă. Șeful statului a anunțat și despre vizita sa la Munchen, la Conferința Internațională de Securitate, care urmează să aibă loc în perioada 15-17 februarie. Acolo, Igor Dodon urmează să aibă întrevederi bilaterale cu șefi de stat și cu reprezentanții unor structuri internaționale.

Șeful statului a calificat drept inadmisibile atacurile din partea unor concurenți electorali la adresa Președinției. El consideră că, prin asta, se încearcă implicarea lui în procesul electoral, în pofida deciziei de a nu participa la campania electorale. De asemenea, Igor Dodon a pus în discuție solicitarea Comisiei Electorale Centrale de a suspenda întâlnirile sale cu cetățenii Republicii Moldova. În acest context, șeful statului a anunțat că decizia CEC a fost deja atacată în instanța de judecată, deoarece este ilegală și nemotivată. În pofida tentativei CEC de a-l intimida, Igor Dodon spune că va continua să comunice cu cetățenii, deoarece oamenii au multe întrebări privind problemele de ordin social și economic.

“Este prima întrevedere în anul 2019 și mi-am pus ca scop ca să o facem înainte de alegeri, înainte de deplasarea mea, care va fi săptămâna curentă, la Munchen. Eu aș dori să mă opresc la trei subiecte - politica internă, tot ceea ce ține de alegeri, politica externă, în special, vizita care a fost la Moscova și vizita care urmează să aibă loc la Munchen, în următoarele zile, și alte subiecte de interes comun”, a declarat președinte.

Șeful statului i-a informat pe ambasadori despre programul întrevederilor preconizate cu cetățenii și i-a invitat pe observatorii internaționali să îl însoțească în aceste vizite. El a menționat că următoarele întrevederi vor fi transmise online, încât și diplomați, și cetățenii să se convingă că acestea nu poartă caracter electoral. În alt context, Igor Dodon a atras atenția diplomaților asupra circumstanțelor care pot conduce la nerecunoașterea rezultatelor alegerilor. Este vorba de intenția autorităților de a-l exclude din cursa electorală pe unul din cei mai populari concurenți, ceea ce va pune sub semnul întrebării caracterul legitim și liber al acestora. De asemenea, asta va duce la destabilizarea situației politice din țară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).