Marcați
Întrevedere cu observatorii OSCE
Șeful statului a avut astăzi o întrevedere de lucru cu misiunea OSCE de monitorizare a alegerilor parlamentare din Moldova, condusă de reprezentantul Ungariei, Mátyás Eörsi. Cei doi au discutat despre situația politică din Moldova, precum și chestiuni ce țin de colaborarea cu această misiune de monitorizare a alegerilor.

Președintele țării și șeful misiunii de observare a alegerilor au fost unanimi în opinia că alegerile trebuie să se desfășoare cu respectarea standardelor internaționale generale, adică să fie democratice, deschise, cu respectarea reciprocă a concurenților politici.

Igor Dodon și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu apariția diferitor informații sau declarații ale presei, care nu contribuie la menținerea unei atmosfere electorale calme, ci sunt orientate spre introducerea în societate a unor stări de încordare și frică. În special, președintele a menționat că legitimitatea alegerilor poate fi subminată de doi factori: înlăturarea din campania electorală a unuia dintre cei mai importanți concurenți electorali și de o posibilă decizie a CEC de a transfera secțiile de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană la 40 de kilometri pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale.

În final, Igor Dodon și-a exprimat recunoștința față de toți observatorii internaționali care lucrează în Moldova, pentru aprecierile obiective ale procesului electoral din țară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).