Marcați
Dialog cu ambasadorii SUA și Germaniei
Președintele țării a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA în țara noastră, Derek J. Hogan. În cadrul discuțiilor, Igor Dodon l-a informat pe șeful misiunii diplomatice americane că în Moldova a fost dat startul campaniei electorale, iar din acest motiv șeful statului se va abține de la declarații privind procesul electoral.

Igor Dodon i-a comunicat ambasadorului SUA și motivele neparticipării sale în cursa electorală. Șeful statului a explicat că administrația prezidențială trebuie să se concentreze asupra soluționării problemelor actuale ale țării și asigurării unui echilibru în politica externă. Igor Dodon a subliniat că subiectul principal rămâne legitimitatea internă și cea internațională a viitorului Parlament și Guvern.

Tot astăzi, Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Federale Germania în țara noastră, Angela Ganninger. În cadrul întrevederii, a fost făcut un schimb de opinii privind situația politică internă și externă.

Președintele țării și-a exprimat deschiderea pentru intensificarea cooperării strategice bilaterale în toate domeniile de interes comun. În timpul discuției, șeful statului a acordat o atenție deosebită campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. El a menționat importanța pe care o are acest scrutin pentru viitorul țării noastre, precum și interesul tuturor de a asigura desfășurarea alegerilor într-un mod corect, liber și democratic. În context, Igor Dodon și-a exprimat recunoștința față de partenerii externi, organizațiilor internaționale, care au delegat observatori pentru monitorizarea campaniei electorale.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).