Marcați
Candidatul PSRM pentru SUA și Canada
Candidatul PSRM pentru circumscripția uninominală numărul 51 din SUA și Canada a depus actele necesare pentru a fi înregistrat în cursa electorală. Este vorba de consilierul municipal Gaik Vartanean. El consideră că poate reprezenta interesele diasporei de peste ocean, deoarece a locuit mai bine de șase ani în Statele Unite și cunoaște problemele moldovenilor stabiliți acolo.

Candidatul PSRM pentru circumscripția din SUA și Canada a colectat aproximativ 700 de semnături și le-a depus la consiliul electoral de circumscripție numărul 51 din incinta Primăriei Capitalei. Gaik Vartanean a precizat că în susținerea sa au semnat inclusiv foști locuitori ai celor două state de peste ocean.

“Am decis să particip pe circumscripția numărul 51 - SUA și Canada, fiindcă eu am trăit în SUA pe parcurs de șase ani și eu știu ce înseamnă a fi diaspora propriu-zis. Eu știu ce înseamnă a trăi acolo și a schimba viața. Eu știu toate problemele care fiecare dintre cei din diasporă trece”, a declarat Gaik Vartanean.

Gaik Vartanean consideră că autoritățile trebuie să acorde mai multă atenție moldovenilor stabiliți peste hotare, cărora să le ofere mai multe mandate în Parlament.

„Cu părere de rău, în general, diasporei nu îi este acordată atenția de care are nevoie, atât de către autoritățile centrale, cât și de mass-media și alții. Acest lucru este regretabil, deoarece diaspora, oriunde s-ar afla, la Vest sau la Est, este reprezentată de oameni care susțin economia moldovenească. Este vorba de oameni care trimit un volum mare de bani aici și eu sper că, prin faptul că diasporei i-au fost acordate câteva mandate în Parlament este un lucru pozitiv și, data viitoare, la următoarele alegeri parlamentare, mi-aș dori ca diaspora să aibă și mai multe locuri în Parlament și, în general, față de diasporă să fie o atitudine mult mai serioasă față de acum”, a subliniat candidat.

Consiliul Electoral de Circumscripție numărul 51 urmează să-și anunțe decizia în decurs de șapte zile. Până acum, pentru circumscripția SUA și Canada a fost înregistrat un singur candidat. Este vorba de Ghenadie Moroșanu din partea Partidului Democrat. În aceeași circumscripție și-au anunțat intenția de a candida alți 12 pretendenți.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).