Marcați
660 de ani de la formarea Țării Moldovei
Împlinirea a 660 de ani de la formarea Țării Moldovei va sărbătorită printr-o ceremonie oficială, în data de 2 februarie. Evenimentul va fi organizat în sediul renovat al Președinției. Anunțul a fost făcut de șeful statului, în urma unei ședințe de lucru cu reprezentanți din domeniul culturii, științei și ai societății civile. Igor Dodon a subliniat că este vorba de un eveniment de cunoaștere și promovare a istoriei țării noastre, care va contribui la consolidarea independenței Republicii Moldova.

Ceremonia privind aniversarea a 660 de ani de la formarea Țării Moldovei va fi organizată în data de 2 februarie, deoarece în această zi, în 1365, statalitatea Ţării Moldovei a fost recunoscută oficial, a precizat președintele Igor Dodon.

„Este un an jubiliar - 660 de ani ai statalității moldovenești. Noi cu dumneavoastră am discutat despre ideea lansării mai multor activități, a unui plan de activități, pe parcursul anului 2019, cu suportul Președinției, cu suportul altor instituții. Vreau să discutăm două aspecte. Primul este când și cum facem lansarea anului și al doilea cum elaborăm un plan de activități, pe care noi o să îl implementăm pe parcursul anului acesta”, a declarat președintele.

Șeful statului a mai spus că, împreună cu reprezentanții societății civile, dar și cu oameni de știință și cultură, prezenți la ședință, au convenit asupra organizării acestui eveniment în sediul renovat al Președinției. Este vorba despre Sala Mare, în care primul Parlament al țării a semnat Declarația de Independență a Republicii Moldova. Igor Dodon a precizat că acest loc are o semnificație aparte și că n-a mai fost utilizat vreme de peste 20 de ani. Totodată, cu prilejul acestui eveniment, la Președinție vor fi organizate expoziții tematice. Igor Dodon a reiterat că va depune toate eforturile pentru ca cetățenii țării noastre să studieze și să cunoască istoria, deoarece doar așa Moldova poate să se afirme și să se consolideze ca stat independent.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).