Marcați
Ajutor pentru familiile nevoiașe
Peste 1.500 de familii nevoiașe din Capitală au beneficiat, în 2018, de ajutor material de până la 6.000 de lei, oferit de Consiliul municipal Chișinău. Este vorba de banii alocați în cadrul serviciului suport monetar pentru familiile aflate în situații de risc. Proiectul a demarat, în premieră, anul trecut, la inițiativa consilierii municipali socialiști și continuă să fie implementat în 2019.

Oamenii nevoiași, inclusiv cei din suburbii, aflați în situații de risc, se pot adresa și în acest an la oficiile de asistență socială, pentru a beneficia de un astfel de ajutor. În funcție de necesitate, ei primesc ajutorul integral sau în tranșe, a precizat autorul inițiativei, președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

“Procurarea mobilierului, reparația locuințelor, procurarea lemnelor, cărbunelor, îmbrăcămintei, încălțămintei. În total am acordat asistență, la inițiativa fracțiunii pe care o reprezint, aproximativ la 1.504 de familii, care se află în dificultate gravă. Decizia a fost aprobată în luna noiembrie. Cererile au fost colectate în luna noiembrie, decembrie și această asistență a fost debursată parțial ori există acolo un mecanism prtin care poate fi deburastă pe parcursul a șase luni de zile”, a subliniat Ion Ceban.

Pentru cele peste 1.500 de familii beneficiare, autoritățile locale au cheltuit peste 2,7 milioane de lei din cele opt milioane de lei alocate pentru implementarea programului aprobat de consiliul municipal.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).