Marcați
Pericol de electrocutare
Viscolul prognozat de Serviciul Hidrometeorologic оn contextul codului galben de vreme rea poate duce la prăbușirea pilonilor de electricitate și la ruperea rețelelor electrice și de comunicații. Avertizarea vine din partea furnizorului de energie electrică ”Gas Natural Fenosa”. Într-un comunicat de presă, compania îi îndeamnă pe consumatorii casnici să nu intervină în instalațiile electrice, în cazul unor avarii, și nici să nu atingă conductoarele rupte.

Mesajul este transmis în legătură cu înrăutățirea bruscă a condițiilor meteorologice și a depunerilor de lapoviță și polei pe crengile copacilor și pe rețelele care transportă energia electrică. Potrivit furnizorului, starea vremii poate afecta buna funcţionare a reţelelor, generând situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în procesul de furnizare a energiei electrice. De asemenea, întreprinderea atrage atenţia agenţilor economici şi populaţiei asupra necesităţii respectării cu strictețe a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice, în situaţii de intemperie sau de avariere. Cetățenii sunt îndemnați să apeleze, în regim de urgenţă, la numărul de telefon 022-43-11-11, în cazul în care depistează astfel de situații.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).