Marcați
Premii pentru studenți și profesori
Mai mulți studenți și profesori de la diferite universități din țară au primit astăzi diploma de onoare a președintelui Republicii Moldova. Aceștia au fost premiați pentru performanțe deosebite în diferite genuri de sport și pentru rezultatele bune obținute în la competițiile organizate în contextul Anului lui Ștefan Cel Mare și Sfânt.

În 2018, Federația Sportului Universitar a desfășurat 21 de campionate naționale universitare la diverse probe, inclusiv baschet, volei, șah, lupte libere și atletism. Competițiile au întrunit peste 25 de mii de sportivi de la 13 instituții de învățământ superior din țară, atât profesioniști, cât și amatori.

”La începutul anului, domnul rector, domnul Manolache m-a invitat la lansarea unui șir de competiții sportive între instituțiile superioare de învățământ. Dacă vă amintiți, atunci, în sala ce-a mare, unde erați câteva sute de tineri, v-am promis că la sfârșitul anului cei mai buni vor obține atât diplome cât și premii bănești”, а declarat președintele Igor Dodon în cadrul ceremoniei de înmânare a diplomelor.

În clasamentul general al campionatelor naționale universitare, pe locul întâi s-a clasat Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, care a cucerit 16 medalii de aur și două de argint. Locul secund i-a revenit Academiei de Studii Economice din Moldova, care și-a adjudecat o medalie de aur, șapte medalii de argint și cinci medalii de bronz. Pe locul trei s-a clasat Universitatea Tehnică, al cărei palmares conține o medalie de aur, patru medalii de argint și șapte medalii de bronz.

”Noi ne-am clasat pe locul întâi la competițiile universitare. Sprijinul acordat de președinte, pentru noi în primul rând este o mare onoare că domnul președinte are grijă de sportul de performanță. În al doilea rând asta o să ne dea un imbolt și mai departe”, а menționat prorectorul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, Dumitru Eșanu.

În contextul declarării de către președintele Igor Dodon a anului 2019 drept Anul familiei, șeful statului le-a urat studenților și profesorilor noi realizări.

”Vreau să vă încurajez ca în anul familiei să fiți cât se poate de activi și în sport dar și în viața personală. Totul este la timpul lui, dar noi vom face tot posibilul, din partea statului să vă încurajăm și să vă motivăm să creați familii, succese în sport, și eu sunt ferm convins că veți fi cetățeni adevărați de onoare a Republicii Moldova”, а mai spus șeful statului.

În cadrul Anului lui Ștefan cel Mare și Sfânt au fost organizate zeci de evenimente în diferite domenii. Scopul acestora a fost sporirea interesului societății față de istoria și cultura Moldovei și să contribuie la educarea spiritului patriotic în rândul cetățenilor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).