Marcați
Președintele Igor Dodon, lider la capitolul popularitate
Președintele Igor Dodon și-a păstrat statutul de cel mai de încredere politician din țară. Un nou sondaj, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova arată că în șeful statului au încredere aproape jumătate dintre cetățeni. De asemenea, potrivit studiului, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, Partidul Socialiștilor ar obține aproape jumătate din mandatele de deputat.

Potrivit sondajului realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, oamenii cu o opțiune electorală au cea mai mare încredere în șeful statului. Aproape jumătate dintre cei intervievați și-au exprimat simpatia pentru Igor Dodon. Pe locul doi, la o diferență de scor enormă, se află premierul Pavel Filip, cu doar 9,2 la sută. În președintele PAS, Maia Sandu, au încredere peste șapte la sută dintre cetățeni. Printre primii cinci politicieni la acest capitol se află și președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, care, de asemenea, a înregistrat un scor de peste șapte la sută. Cercetarea a reconfirmat și statutul Președinției de cea mai de încredere instituție. Peste 52 la sută dintre cetățeni au declarat că au încredere în administrația președintelui Igor Dodon.

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede doar patru formațiuni politice. Răspunsurile în baza oamenilor care au exprimat o opțiune electorală arată că, pe locul întâi, cu peste 48 la sută, s-a clasat PSRM. Urmează Partidul Democrat, cu mai puțin de 18 la sută, PAS, cu peste 12 la sută și PPDA - cu 9,4 la sută. Celelalte partide nu ar trece de pragul electoral de șase la sută.
Sondajul a fost realizat în perioada 28 noiembrie - 10 decembrie, pe un eșantion de 1.195 de oameni din 81 de localități. Marja de eroare este de trei la sută.
NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).