Marcați
Vlad Batrîncea: Democrații se tem de alegeri
Partidul Democrat se teme de alegerile parlamentare. Așa a comentat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, declarația PDM, potrivit căreia PSRM ar fi început campania electorală înainte de termen. Batrîncea a explicat că, prin aceste acuzații, guvernarea pregătește terenul pentru o eventuală ivalidare a scrutinului din februarie.

Potrivit secretarului executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, acuzațiile din partea democrațiilor au un context superficial. Toate sondajele demonstrează că PDM nu are șanse de a păstra majoritatea parlamentară și de a controla guvernarea după alegeri. Este o probabilitate mare că PSRM va deține majoritatea. Dacă niciun partid nu va deține majoritatea parlamentară în urma alegerilor, nimeni nu va dori să formeze o coaliție cu PDM. În acest caz, alegerile parlamentare anticipate, pentru a doua jumătate a anului 2019, sunt inevitabile, în urma cărora șansele PSRM vor crește și mai mult, iar șansele PDM vor scădea. Astfel, PDM încearcă să pregătească din timp scenariul de invalidare a alegerilor din 24 februarie, pentru a desfășura alegeri anticipate în martie-aprilie, atît timp cît mai dispune de resurse financiare și administrative”, a explicat socialistul Vlad Batrîncea, pe pagina sa de facebook.

El a mai menționat că, până acum, PSRM a desfășurat campania de primaries, pe care încă nu a finalizat-o. Este vorba despre o procedură democratică internă de alegere a candidaților pentru participarea la alegerile parlamentare. Aceștia vor putea fi numiți candidați oficial doar după aprobarea de către Consiliul Republican al PSRM, iar acest lucru va avea loc după începerea campaniei electorale, a punctat Batrîncea.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).