Marcați
În memoria victimelor din Armenia
Astăzi s-au împlinit 30 de ani de la puternicul cutremur din Armenia. În urma seismului, mai multe orașe au fost, practic, distruse. În acest context, președintele Igor Dodon i-a transmis colegului său armean, Armen Sargsean, un mesaj de compasiune, în numele poporului Moldovei. În Capitala țării noastre au fost organizate slujbe de pomenire a victimelor cutremurului.

O slujbă de pomenire a oamenilor care și-au pierdut viața în urma seismului din 7 decembrie 1988 a avut loc la Biserica Armeană Apostolică ”Sfânta Maica Domnului” din Chișinău. Participanții la serviciul religios au aprins lumânări și au depus flori la Monumentul victimelor cutremurului.
Ambasadorul Armeniei în țara noastră, Djivan Movsesian, a menționat că poporul armean îi este recunoscător țării noastre pentru ajutorul oferit în acele vremuri tragice.

”Folosind acest prilej, aș vrea să exprim, în numele meu și în numele Guvernului Republicii Armenia, cea mai profundă recunoștință poporului și conducerii Moldovei pentru ajutorul eroic ce ne-a fost acordat atunci, în acele condiții, extrem de grele. Poporul armean păstrează amintirea despre asta și exprimă recunoștința tuturor constructorilor, salvatorilor, dar și cetățenilor de rând ai Moldovei, care, în zilele tragice de acum 30 de ani, au salvat vieți omenești ”, a spus oficialul armean.

Președintele Comunității Armenilor din Moldova, Gaik Vartanean a declarant că, În procesul de salvare a victimelor rămase sub dărâmături după cutremur s-au implicat toate republicile fostei URSS, iar tragedia i-a unit pe oameni ca niciodată. ”Această zi mai este importantă și din perspectiva demonstrării a ceea ce înseamnă unitatea oamenilor, indiferent de naționalitate și preferințele politice. În acei ani, în acele zile, zeci, sute de oameni din toate țările, inclusiv din Moldova, au mers în Armenia, pentru a ajuta”, a mai precizat Vartanean.

Cutremurul din 7 decembrie 1988 din Armenia a avut magnitudinea de 7,2 și a distrus partea de nord a țării. Numărul morților a ajuns la 25 de mii, în timp ce mai mult de jumătate de milion au rămas fără adăpost.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).