Marcați
Vizita șefului statului la Londra
Șeful statului se află în Marea Britanie, unde a avut o întrevedere cu ministrul de stat pentru politici în domeniul comerțului internațional, George Hollingbery. Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind perspectiva dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniul comercial.

Președintele Igor Dodon a menționat că, în cei 26 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Marea Britanie, țările noastre au semnat 15 acorduri bilaterale în diferite domenii de activitate. ”Relațiile comercial-economice dintre țările noastre se dezvoltă dinamic. Marea Britanie se regăsește printre cinci cei mai mari importatori ai mărfurilor moldovenești și printre cele patru țări UE cu care Moldova are soldul pozitiv în comerț. În 2017, volumul exporturilor în Regatul Unit a constituit 136 de milioane de dolari, în timp ce în 2016 - 114 milioane. Totodată, importurile s-au micșorat de la 62 de milioane, în 2016, pînă la 57 de milioane - în 2017. O componentă esențială a relațiilor bilaterale ține de prezența unei comunități moldovenești semnificative în Britania – peste 35 de mii de cetățeni ai RM. Totodată, Marea Britanie rămîne atractivă pentru studenții din Moldova, inclusiv datorită programului Chevening”, a menționat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului a subliniat că țara noastră trebuie să stabilească relații de prietenie atât cu partenerii din Vest, cât și cu cei din Est, fără a se implica în confruntările geopolitice.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).