Marcați
Echipament medical modern pentru spitalul din Ocnița
Consiliul raional Ocnița a finalizat un amplu proiect de asigurare cu echipament medical a spitalului raional. Instituția a primit aparate pentru investigații de laborator, pentru diagnosticul și tratamentul bolilor gastroenterologice și echipament imagistic de înaltă precizie. Echipamentul modern a fost achiziționat din fonduri oferite de Guvernul Japoniei. Valoarea donației depășește 75 de mii de dolari.

Medicii de la Spitalul raional Ocnița folosesc, de o săptămână, echipamente de diagnostic modern și aparatură de laborator de ultimă generație. Medicul-șef al spitalului, Damian Guțu, a declarat că serviciile prestate pacienților din raion au trecut la un nivel calitativ nou.

Președintele raionului Ocnița, Vasile Romaniuc, spune că dotarea spitalului raional cu echipament nou, nu era posibilă, fără sprijinul primit din partea Guvernului Japoniei. Consiliul raional a apelat la partenerii niponi în anul 2014 și, după ce au fost întrunite criteriile de eligibilitate, raionul Ocnița a fost inclus în Programul japonez de Granturi pentru Securitatea Umană ”Kusanone”. Președintele raionului spune că fondurile japoneze au fost vitale pentru salvarea spitalului raional, întrucât de la bugetul de stat nu a venit niciun ban pentru modernizare.

Unii pacienți din raion deja au și apreciat calitatea serviciilor medicale, prestate cu ajutorul noului echipament. Ei sunt convinși că, de acum încolo, vor avea parte de diagnostic mai precis și de tratament mai eficient.

Spitalul raional Ocnița deservește o populație de aproape 50.000 de oameni.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).