Marcați
PSRM, împotriva modificarii Сonstituției
Partidul Socialiștilor nu va vota amendamentele la Constituție, propuse de Partidul Democrat. Este vorba de introducerea în legea supremă a sintagmei ”integrare europeană”. Reprezentanți PSRM au atenționat că orice subiect ce privește vectorul geopolitic al țării trebuie discutat, neapărat, cu poporul, în cadrul referendumurilor.

Partidul Socialiștilor consideră că introducerea în constituție a unor modificări de ordin ideologic încalcă principiile de bază ale libertății alegerii și vor tensiona și mai mult situația din societatea noastră, care s-a înrăutățit în ultimii ani.

”Constituția este legea supremă, care trebuie să reflecte interesele întregului popor și nu ale unui partid aparte sau ale unor politicieni. Echilibrul delicat de astăzi se păstrează în societate datorită înțelepciunii poporului moldovenesc, în pofida politicii eronate și unilaterale a integratorilor europeni, astfel încercînd să-și mascheze incompetența din domeniul politic, social-economic, prin utilizarea excesivă a lozincilor geopolitice. Socialiștii se opun în mod categoric adoptării amendamentelor ideologice în Constituție, în Parlament și nu vor vota pentru acestea. Mai mult ca atît, asemenea subiecte se discută fără a fi coordonate cu poporul, practic, în ajunul alegerilor parlamentare, după care mulți dintre reprezentanții majorității parlamentare vor trece în arhiva politică”, se arată în declarația Partidului Socialiștilor.

Și președintele țării, Igor Dodon, a condamnat, marți, inițiativa PDM de modificare a Constituției, prin consfințirea vectorului proeuropean. PSRM și-a reiterat sprijinu pentru poziția șefului statului de a promova o politică externă echilibrată și de a organiza referendumuri în probleme de acest gen.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).