Marcați
Dodon: Sânt convins că credința ortodoxă ne unește și ne face mai puternici
Șeful statului, împreună cu Prima Doamnă a țării, au participat la slujbele oficiate la biserica „Sfîntul Dumitru” din or. Cupcini, Mănăstirea din satul Zăbriceni și Catedrala în construcție ”Sfîntul Vasile” din orașul Edineț, cu prilejul aducerii moaștelor Marelui Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.

În mai puțin de o săptămînă Moaștele Sfîntului Pantelimon au fost expuse în 9 localități din țară. La sfînta relicvă s-au închinat peste 150 mii de creștini. Mîine Moaștele vor reveni din nou la Chișinău, iar după data de 12 octombrie, vor fi duse înapoi la Mănăstirea „Sfîntul Pavel” de pe Muntele Athos.

”Sînt convins că credința ortodoxă ne unește și ne face mai puternici”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că în data de 2 octombrie, la inițiativa lui Igor Dodon, în Republica Moldova au fost aduse de pe Muntele Athos Moaștele Sfîntului Mare Mucenic Pantelimon. Timp de 12 zile acestea sînt expuse tuturor credincioșilor spre închinare în mai multe regiuni ale țării.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).