Marcați
Mai mult sprijin pentru nevoiași
Socialiștii propun pentru următoarea ședință a Consiliului municipal Chișinău opt proiecte sociale, pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale nevoiașilor. Trei dintre acestea prevăd sprijin financiar și pentru locuitorii din suburbii.

Unul dintre proiectele propuse spre examinare consilierilor municipali vizează aprobarea regulamentului privind susținerea financiară a familiilor cu trei și mai mulți copii, care frecventează grădinița. Se propune ca acestea să beneficieze lunar, din 1 septembrie 2018, de alocații de 700 de lei. Aleșii PSRM mai propun extinderea cu 100 a beneficiarilor de protezare dentară gratuită, cu venituri mai mici de 3.000 de lei, și nu de 2.000 de lei, cum este acum. Un alt proiect vizează acordarea tichetelor de masă pentru aproape 1.000 de angajați din domeniul protecției sociale și culturii. Și pentru familiile din suburbii, aflate în situații de risc, socialiștii propun acordarea unui ajutor anual unic de 6.000 de lei. Alte inițiative prevăd asigurarea gratuită cu glucometre a femeilor gravide, iar a familiilor nevoiașe - cu produsele necesare copiilor în primul an de viață.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).