Marcați
Întrevedere la final de mandat
Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de rămas bun cu E. S. James D. Pettit, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, care își finalizează mandatul de ambasador în țara noastră.

În cursul dialogului, interlocutorii au abordat mai multe subiecte cu privire la situația din politica internă și externă a țării, precum și starea actuală a relațiilor moldo-americane.

Șeful statului a apreciat buna cooperare dintre statele noastre în diverse domenii de interes comun și a mulțumit pentru ajutorul financiar acordat țării noastre, în special, în implementarea proiectelor sociale.

Totodată, Președintele țării a pledat pentru dinamizarea dialogului bilateral pe toate dimensiunile, inclusiv prin organizarea vizitelor şi întrevederilor la nivel înalt.

De asemenea, Igor Dodon a reiterat faptul că Republica Moldova trebuie să promoveze o politică externă echilibrată, să aibă relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, să fie prieten cu toții, dar nu împreună cu cineva împotriva cuiva.

În acest sens, șeful statului și-a exprimat încrederea că odată cu numirea noului ambasador, relaţiile moldo-americane vor cunoaşte și în continuare un ritm ascendent de dezvoltare în diverse domenii de interes reciproc.menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).