Marcați
Demnă de patrimoniul UNESCO
Modelul familiei tradiționale este demn de a fi inclus în patrimoniul mondial UNESCO. De această părere este prințul Louis Alphonse de Bourbon, care a propus ca reprezentanții Congresului Mondial al Familiei să facă un demers în acest sens către subdiviziunea ONU. Inițiativă a fost salutată de către toți participanții la reuniunea internațională.

Prințul Louis Alphonse de Bourbon a declarat că familia tradițională este amenințată astăzi de acțiunile și politicile statelor care încurajează căsătoriile între homosexuali. Pentru a proteja familia tradițională, este nevoie de introducerea ei în patrimoniul mondial UNESCO, a declarat ducele de Anjou.

”Noi provenim din societăți occidentale, într-un moment crucial pentru rolul și locul pe care îl are instituția familiei în societate. Într-adevăr, sunt foarte multe amenințări în acest sens. Trebuie să știm cum să rezistăm, încât familia tradițională să nu dispară. De ce să nu propunem, la UNESCO, să fie inclusă în patrimoniul mondial, drept model, familia tradițională, naturală - tată, mamă și copil? Nu ar asigura asta o dinamică a dezvoltării instituției familiei și ar face un model de neschimbat pentru viitor?”, a menționat Alphonse Bourbon.

La rândul său, președintele Fundației ”Pentru Renașterea Demografică” din Georgia, Levan Vasadze, a subliniat importanța familiei pentru dezvoltarea fiecărei societăți.

”Cred că este important să continuăm să descriem ororile culturii antifamilie, dar cred că s-au spus destule și am început să ne concentrăm tot mai mult pe o agendă afirmativă, pe ceea ce ne dorim. În secolul liberalismului agresiv, care este pe moarte, cred că asta este extrem de important, dacă nu vrem să împărtășim soarta disidenților neproductivi. Noi toți, cei prezenți aici, în această sală, suntem de acord că familia este binele, iar perversiunea este răul”, a declarat Levan Vasadze.

La rândul său, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a declarat că locuitorii autonomiei sunt solidari în ideea consolidării societății și protejării valorilor familiei tradiționale.

”Valorile familial sunt deosebit de puternice la poporul găgăuz, popor turc, de religie ortodoxă. Poporul Găgăuziei știe nu din auzite ce înseamnă păstrarea tradițiilor, respectarea vârstnicilor, ajutorul reciproc și căldura casei părintești. Pe parcursul veacurilor, găgăuzii au păstrat o tradiție ce caracterizează relațiile exclusive dintre părinți și copii. Cel mai mic copil din familiei trebuie, obligatoriu, să locuiască împreună cu familia, cu tata și mama”, susține bașcanul Găgăuziei.

Congresul Mondial al Familiilor a fost înființat în 1997, în Statele Unite ale Americii. De atunci, organizația a desfășurat reuniunii internaționale în nouă țări.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).