Marcați
Noua pistă a Aeroportului Internațional Chișinău a fost inaugurată
Noua pistă pentru decolarea și aterizarea aeronavelor pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost inaugurată. Aceasta are o lungime de 2,4 km și o lățime de 45 de metri. Pista este dotată cu sistem de iluminat modern și sistem de balizaj luminos care oferă aeronavelor siguranță în condiții de vizibilitate redusă. De asemenea, este dotată cu echipamente de radionavigație, care permit aterizarea din orice unghi și orice direcție, transmite IPN.

Directorul companiei Avia Invest, care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, Petru Jardan, a spus că un asemenea proiect de infrastructură nu a fost dezvoltat în Republica Moldova mai mult de 30 de ani. Potrivit lui Petru Jardan, noua pistă va permite operarea zborurilor din Chișinău 24/24. „Pista va crea confort pentru companiile aeriene în programarea zborurilor. Avem două piste de decolare/aterizare. Putem deservi practic toate tipurile de aeronave. Tot ce ține de siguranța zborurilor, totul a fost făcut la cel mai înalt nivel”, a spus Petru Jardan.

Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, a spus la lansarea pistei că acest lucru va permite creșterea numărului de servicii și pasageri, care folosesc transportul aerian. „Esențial este impactul pentru economia națională. Într-o mare parte din țările lumii, serviciile transportului aerian au o cotă mare în PIB. Vreau să reușim același lucru”, a spus Chiril Gaburici.

Noua pistă dispune de aproape 30 de locuri de parcare pentru aeronave. Zborurile de pe noua pistă au fost lansate astăzi, începând cu ora 12.00. Costul proiectului a fost de aproape 17 milioane de euro.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).