Marcați
Președintele țării a revenit la muncă
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a revenit la muncă, după accidentul de duminică. Acesta a convocat, de dimineață, mai multe ședințe operative privind situația din țară şi agenda evenimentelor internaționale, planificate pentru această lună. Într-o postare pe rețelele de socializare, el a mulțumit pentru urările de bine și a anunțat că va continua să se afle o perioadă sub supravegherea medicilor. Tot astăzi, șeful statului i-a vizitat pe angajații Serviciului de Protecție și Pasă de Stat, internați în spital cu traumatisme după accident.

De dimineață, șeful statului a convocat o ședință în care a fost informat despre situația din țară. A urmat o altă ședință, legată de Congresul Mondial al Familiilor și Forumul economic moldo-rus, care urmează să aibă loc în următoarele săptămâni. Odată cu prima sa apariție în public după accidentul de duminică, șeful statului le-a transmis și un mesaj de mulțumire celor care l-au susținut.

”În mod repetat, aduc sincere mulțumiri tuturor pentru urările de bine şi înţelegere faţă de mine şi rudele mele. Cu regret, o perioadă de timp va fi nevoie de supravegherea medicilor. Cred că ar trebui cu toţii să tragem concluziile de rigoare din situaţia creată şi mereu să ţinem cont de faptul că atitudinea etică, umană trebuie să predomine asupra tentaţiei de a manifesta pasiuni şi preferinţe politice, oricare sunt ele. Sănătate şi bunăstare tuturor!”, a menționat șeful statului.

După primele ședințe, Igor Dodon a mers la spital, acolo unde primesc îngrijire medicală ofițerii de protecție, care făceau parte din coloana prezidențială. Șeful statului le-a mulțumit pentru nivelul de profesionalism de care au dat dovadă și le-a promis sprijinul necesar în procesul de recuperare. Un mulțumesc aparte, Igor Dodon i-a transmis ofițerului care l-a protejat de impact pe fiul său. Acesta s-a ales cu o fractură a brațului drept și urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale serioase.

Președintele țării urmează să fie sub supravegherea medicilor pe parcursul următoarelor luni. În urma investigației cu rezonanță magnetică, medicii au depistat o fisură de vertebră, ce impune un regim de recuperare de lungă durată.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).