Marcați
Moldovenii, invitați la curățienie generală
Organizația ”Hai Moldova”, reprezentanta din țara noastră a mișcării internaționale ”Let’s Do It”, îi invită pe toți moldovenii la o acțiune de salubrizare la nivel național. Aceasta se va desfășura în data de 15 septembrie, iar la ea sunt așteptați toți oamenii care își doresc o schimbare în comunitatea în care locuiesc. Acțiunea se va desfășura, concomitent, în peste 150 de țări.

În acest an, acțiunea de salubrizare la nivel global va avea un caracter nemaivăzut, promit organizatorii.

”În data de 15 septembrie, noi desfășurăm cea mai mare acțiune din istoria omenirii, pentru că va dura 24 de ore. Acțiunea va începe în Noua Zeelandă și se va încheia în Hawaii. Pe parcursul celor 24 de ore o să se aibă loc lucrări de salubrizare în toată lumea și noi credem că o să atragem atenția întregii lumi asupra problemei gunoiului, deoarece problema gunoiului omoară oamenii și este o problemă actuală”, a declarat ambasadoarea mișcării Let's Do It, Iulia Markel.

La acțiunea de colectarea a deșeurilor din acest an și-au anunțat participarea și reprezentanții Direcției de Gospodărire a Spațiilor Verzi din Capitală.

”Noi o să vă susținem și o să fim alături de voi la petrecerea acțiunii, vom depune tot efortul și cred eu că nu numai cei de la spațiile verzi, dar și întreaga municipalitate, toate subdiviziunile primăriei și cred eu că dacă vom ști să conștientizăm participarea tuturor cetățenilor la acțiuni de curățenie poate în sfârșit lumea va înțelege că este timpul să minimalizăm producerea gunoaielor, eu am impresia că noi cei de la Chișinăui suntem niște fabricanți de gunoaie”, a menționat șeful adjunct al ,,Spațiilor Verzi'', Galina Leahu.

Deșeurile colectate în Ziua Globală a Curățeniei vor fi sortate la o fabrică specializată din municipiul Chișinău.

”Majoritatea deșeurilor pe care le găsim în natură sunt de origine anorganică mai mult ambalaje care nu se descompun și rămân și poluiază mediul ambiant. Noi întotdeuna încurajăm pe toți să sorteze chiar dacă la moment anumite deșeuri sunt colectate împreună”, susține reprezentanta compania de reciclare, Vlada Balica.

În țara noastră, acțiunile de salubrizare vor începe la ora 10:00. Voluntarii vor primi de la organizatori saci și mănuși.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).