Marcați
Vor salarii de aproape 11 mii de lei
Moldovenii își doresc salarii de aproximativ 11.000 de lei, pentru a ramâne în țară. Asta înseamnă cu 1.000 de lei mai mult față de anul trecut. Datele au fost prezentate de către IDIS ”Viitorul”, în urma unui sondaj sociologic. Potrivit cercetării, 80 la sută dintre cei intervievați au spus că lefurile pe care le primesc sunt prea mici pentru un trai decent.

Cele mai mari așteptări salariale le au tinerii. Ei spun că, pentru a rămâne în țară, au nevoie de un salariu, în medie, de 12.200 de lei. La polul opus se află vârstnicii, care se mulțumesc și cu 10.000 de lei, a declarat expertul IDIS ”Viitorul”, Veaceslav Ioniță.

Față de acum un an, a crescut semnificativ numărul oamenilor care consideră că salariul decent trebuie să fie de 15 mii de lei și mai mult, a mai spus economistul Veaceslav Ioniță.

Moldovenii consideră că un salariu de la 10.000 de lei până la 15.000 de lei le-ar permite să ducă un trai decent în Moldova, însă, din cauză că nu au nici jumătate din această sumă, tot mai mulți sunt cu gândul la plecarea peste hotare.

Experții spun că situația este îngrijorătoare pentru Republica Moldova și îndeamnă autoritățile să acționeze, pentru a opri fenomenul migrației. Principala măsură ce se impun în acest sens este crearea locurilor de muncă bine plătite. Sondajul a fost realizat în perioada 29 iunie - 9 iulie, pe un eșantion de 1.042 de persoane din 79 de localități. Marja de eroare este de 2,8 la sută.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).