Marcați
Ajutoare pentru nevoiași
Numărul beneficiarilor de prânzuri gratuite la cantinele sociale din Capitală va crește, în următorul an, de la 700 la 1.200. Asta prevede noul regulament, votat de consiliul municipal la insistența PSRM. De asemenea, socialiștii au lansat inițiativa de asigurare, gratuit, cu ochelari a persoanelor cu deficiențe de văz.

Noul regulament privind asigurarea persoanelor nevoiașe cu prânzuri, elaborat de consilierii socialiști, prevede și majorarea de la 23 de lei la 28 de lei a valorii acestora. Beneficiari vor deveni oamenii cu venituri mai mici de 3.000 de lei, și nu de 2.000 de lei, cum este acum, a precizat autorul inițiativei, consilierul PSRM Eugenia Ceban. ” Noi acest regulament îl elaborăm pentru anii 2018-2019. Am majorat prețul de la 23 la 28 de lei per persoană”, a mai spus Ceban.

În premieră, persoanele cu deficiențe de văz vor primi gratuit ochelari din partea municipalității. Această acțiune se înscrie în seria de proiecte lansate anul trecut de consilierii socialiști, a menționat consilierul Eugenia Ceban.

Tot în premieră, Consiliul municipal Chișinău a aprobat decizia privind instituirea Serviciului de Asistență Stradală, care va funcționa din 1 ianuarie 2019. Este vorba despre o echipă mobilă de specialiști, care va efectua razii pe străzile Capitalei, pentru a depista copiii aflați în situații de risc. Ulterior, după caz, aceștia vor fi plasați în centrele comunitare sau readuși în familii.

Un alt proiect aprobat, marți, de Consiliul municipal Chișinău, vizează oferirea compensațiilor pentru încălzire pentru perioada 2018-2019. În premieră, cererile vor putea fi depuse din 1 septembrie și nu de la începutul lunii octombrie. De asemenea, aleșii locali au aprobat decizia privind acordarea unui ajutor de 700 de lei pentru 8.000 de familii nevoiașe. Banii sunt destinați pregătirii elevilor de noul an școlar. În acest scop, din bugetul municipal au fost alocate 5,6 milioane de lei.


NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).