Marcați
Achiziția autobuzelor se amână
Licitația de procurare a 50 de autobuze noi în Capitală a fost anulată. Asta din cauză că doar o companie și-a prezentat oferta la concurs, deși, inițial, și-au anunțat intenția de participare nouă. Ca urmare, a fost anunțată o nouă licitație, iar comisia specială va examina ofertele în termen de 45-60 de zile.

Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, din 12 companii care au fost anunțate, nouă au procurat caiete de sarici, însă doar una și-a prezentat oferta. ” În cazul depunerii unei singure oferte, după legislație, oferta se deschide, dar nu se examinează, deoarece pentru a fi examinată, la prima fază, trebuie să fie, cel puțin, trei companii sau trei oferte”, a spus Grozavu.

Pentru că nu a fost întrunit numărul necesar de oferte, membrii comisiei pentru organizarea licitației de procurarea a 50 de autobuze noi în Chișinău au anulat licitația și au anunțat un nou concurs.

Consilierul municipal PSRM, Petru Burduja, a declarat că neparticiparea agenților economici la această licitație poate fi explicată prin haosul care are loc în ultima perioadă la Primăria municipiului Chișinău. ”Este foarte dificil să spunem care este motivul pentru care ei nu au participat. Unu ar fi că au temeri, poate agenții economici să participe, în colaborare cu Primăria municipiului Chișinău, dar fiind faptul că, astăzi, vedeți, sunt multe neclarități sau doi, dacă să ne axăm pe partea de business, au dorit să vadă poate cineva ce oferte ar putea prezenta, ca să știe la ce să se aștepte”, a menționat Burduja.

Pentru plata primei tranșe din valoarea celor 50 de autobuze noi, în bugetul local au fost prevăzute 30,5 milioane de lei. Ultimele achiziții pentru înnoirea Parcului Urban de Autobuze au fost făcute în 2006, de către Guvern.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).