Marcați
MINISTRU ACUZAT DE IRESOPNSABILITATE
Situație bizară în Parlament. Ministrul Finanțelor nu a știu astăzi ce să-i răspundă unui deputat socialist, la întrebarea câți bani au fost recuperați din miliardul de dolari furat din sistemul bancar. Octavian Armașu se afla în legislativ pentru a prezenta un proiect de lege. Parlamentarul PSRM, Vladimir Țurcan, i-a solicitat informații despre banii recuperați de la hoții din sistemul bancar. A rămas însă uimit, când ministrul a spus că nu este pregătit să răspundă. Țurcan l-a acuzat pe Armașu de iresponsabilitate față de un subiect de interes sporit în societatea noastră.

De patru ani după furtul miliardului de dolari din sistemul bancar, care a determinat scumpire în lanț și deprecierea leului, societatea nu cunoaște cine sunt beneficiarii furtului, iar autoritățile nu au prezentat informații despre banii recuperați, a declarat deputatul socialist Vladimir Țurcan. ” De fapt, astăzi, în Republica Moldova, ce ține de speranța referitor la reîntoarcerea miliardului, mai mult este simulat și egalat cu noțiunea de răbdare și limita răbdării. Patru ani, tot așteptăm. Care este astăzi a suma concretă a banilor, care sunt recuperați și cum au fost gestionați de Ministerul Finanțelor?”, a întrebat Țurcan.

Întrebarea l-a luat prin surprindere pe ministrul Finanțelor. Octavian Armașu s-a arătat incapabil să răspundă. ”Nu am să vă numesc acum nicio cifră, pentru că eu nu m-am pregătit să dau răspuns la întrebarea asta. Este o întrebare destul de amplă, complexă. Eu, ca să vă dau răspunsuri cu cifre, trebuie să mă pregătesc”, a spus Armașu.
Socialistul Vladimir Țurcan s-a arătat dezamăgit de atitudinea ministrului Finanțelor. El a afirmat că: ”Ministrul de Finanțe, care nu poate să răspundă care este cifra aceasta, înseamnă că nu gândește, nu ține sub control situația. Este un mare păcat pentru Republica Moldova că ministrul de Finanțe răspunde în felul acesta”, a menționat Țurcan.

La ședința de joi a parlamentului, fracțiunea PSRM a solicitat organizarea unor audieri privind furtul miliardului din sistemul bancar. Deputații urmau să-i invite la raport pe conducerile Procuraturii Anticorupție și CNA, însă majoritatea parlamentară s-a opus acestei inițiative.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).