Marcați
COMPENSAȚII PENTRU CHIRIAȘI
Tinerii specialiști din Capitală, angajați în sectorul bugetar, vor beneficia de compensații la plata chiriei pentru locuințe. Este vorba de o sumă de 1.000 de lei lunar, care urmează a fi acordată din 1 septembrie 2018. Un proiect de decizie în acest sens a fost elaborat de către liderul fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, și urmează a fi aprobat la următoarea ședință a forului local.

Proiectul socialiștilor prevede acordarea unui ajutor lunar de 1000 de lei pentru aproximativ 500 de tineri specialiști în primii trei ani de activitate. Este vorba de angajații din administrația publică locală, instituțiile medicale, școlare și din alte domenii, a precizat autorul inițiativei, președintele fracțiunii PSRM, Ion Ceban. ”Problema spațiului locativ este una chiar neplăcută, deoarece mulți tineri pleacă din sistem, pleacă peste hotare. Iată, ca o statistică simplă. La fizică, avem 37 de unități vacante în municipiul Chișinău. Matematică - 14 locuri vacante. Limbă română - 15 locuri vacante. Limba engleză -19 locuri vacante, informatică - 10 locuri vacante, educație fizică - 23 de locuri vacante. 158 de locuri vacante de educatori doar în municipiul Chișinău. Tot așa și în sistemul medical”, a mai spus Ceban.

Pentru acordarea acestor ajutoare materiale din 1 septembrie până la sfârșitul anului, din bugetul municipal vor fi alocate aproape două milioane de lei. Aceste plăți se vor regăsi și în bugetul municipal pentru anul 2019, a precizat Ion Ceban.

La inițiativa lui Ion Ceban, pedagogii din Capitală vor primi, din 1 septembrie, și ajutoare materiale unice în mărime de 500 de lei, și compensații de 70 de lei lunar pentru călătoria în transportul urban. Inițiativa îi vizează pe 6.620 de pedagogi din învățământul primar și secundar. De asemenea, cei 737 de medici de familie și asistenți medicali din Capitală vor primi abonamente în transportul public, proiect ce a intrat în vigoare din 1 iulie.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).