Marcați
ÎN SPRIJINUL OAMENILOR CU NEVOI SPECIALE
Un consiliu consultativ pentru susținerea persoanelor cu nevoi speciale va fi creat pe lângă Primăria Chișinău. La propunerea liderului fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, structura va elabora, până la sfârșitul lunii iulie, strategia de susținere a acestei categorii de persoane. Mai mult, consiliul se va implica în soluționarea tuturor problemelor oamenilor cu nevoi speciale. Primele discuții pe această temă au avut loc în timpul unei întrevederi a consilierilor municipali socialiști cu șefii direcțiilor de profil și membrii asociațiilor persoanelor cu nevoi speciale.

În consiliul consultativ urmează să fie incluși membrii tuturor organizațiilor persoanelor cu dizabilități. Strategia municipală va fi elaborată pe un termen de trei ani și va include un plan de acțiuni pentru cea de-a doua jumătate a acestui an, a anunțat autorul inițiativei, președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

Conducerea Asociației Nevăzătorilor din Moldova susține că inițiativa socialiștilor va contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru oamenii cu nevoi speciale.

Și responsabilii din cadrul direcțiilor municipale de profil susțin ideea asigurării unei conlucrări mai strânse între autorități și persoanele cu nevoie speciale.

Consilierii socialiști au anunțat că programul de asigurare cu aparate auditive, cu ochelari speciali, bastoane, glucometre și termometre sonore, inițiat în 2016 de fracțiunea PSRM în CMC, va continua. Anul trecut, persoanelor cu dizabilități le-au fost repartizate peste 600 de tensiometre și termometre cu sonorizare, 600 de bastoane, 378 de aparate auditive, iar 27 de oameni au beneficiat de protezare oculară. Pentru acest an, aleșii PSRM și-au propus să asigure toate asociațiile medicale teritoriale cu lifturi pentru persoanele care se deplasează în cărucior.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).