Marcați
Dodon: Pămîntul și oamenii sînt cea mai mare bogăție pe care o are Republica Moldova
În cadrul vizitei în teritoriu, Președintele Igor Dodon s-a familiarizat cu mersul lucrărilor agricole de la Gospodăria Ţărănească „ M.I Paciu” din Brăviceni, raionul Orhei.

Suprafața totală a terenurilor agricole de care dispune gospodăria țărănească constituie circa 50 ha, dintre care 10 ha sînt cultivate cu 3 soiuri de grîu, iar 20 ha – cu 5 soiuri de porumb. Anual, sînt recoltate aproximativ 50 tone de grîu și 100 tone de porumb.

De asemenea, gospodăria țărănească, deja de 7 ani consecutiv, cultivă ardei gogoșari, pe care, ulterior recoltării, îi livrează fabricii autohtone de conserve „Natur Bravo” din Cupcini.

Șeful statului a scris pe o rețea de socializare că, în acest an, fermierul Mihai Paciu a luat decizia de a înființa o marcotieră cu o suprafață de circa 3 ha pentru obținerea pomilor altoiți de măr. O mare parte a materialului săditor pomicol va fi exportat pe piața Federației Ruse.

”Apreciez faptul că această gospodărie țărănească utilizează tehnică agricolă modernă, ceea ce permite obținerea unei recolte bune, chiar şi în condiții climaterice nefavorabile.

Pămîntul și oamenii sînt cea mai mare bogăție pe care o are Republica Moldova, iar agricultura este ramura primordială de activitate a populației noastre. Spre regret, potențialul de dezvoltare a domeniului respectiv din țară nu este pe deplin valorificat. În acest sens, voi depune eforturi întru promovarea unor politici care să contribuie la dezvoltarea sectorului agricol, precum și la atragerea investitorilor străini în domeniul respectiv”, a menționat Președintele țării.

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).