Marcați
Socialiștii, îngrijorați față de scumpirea nejustificată a carburanților
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea față de majorarea din 30 mai 2018, a prețurilor la benzină, motorină și produsele petroliere de bază. Conform experților, o astfel de majorare a tarifelor la benzină și motorină în Republica Moldova nu este justificată din punct de vedere economic., se arată într-un comunicat al formațiunii.

”În condițiile în care un litru de benzină costă peste 1 euro, majorarea tarifelor pentru produsele petroliere duce la creșterea serviciilor, în primul rînd, a transportul, a mărfurilor de primă necesitate, produselor alimentare, vor complica și mai mult situația producătorilor locali și a agriculturii.

În cele din urmă, va fi afectată negativ situația populației moldovenești, ale cărei salarii și pensii nu cresc în așa ritm – cu 3-4% pe lună”, se arată în comunicat.

Partidul Socialiștilor atrage atenția asupra situației dezastruoase care se atestă în sfera transportului public din țară și, în special, din capitală.

”La următoarea ședință a Parlamentului RM, fracțiunea Partidului Socialiștilor va cere audierea conducătorului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova și a ministrului economiei, pentru a clarifica majorările nejustificate a tarifelor la produsele petroliere.

De asemenea, deputații socialiști vor indica asupra faptului că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică este un regulator independent pe piața energiei care trebuie să apere interesele naționale, și nu interesele unor anumiți agenți economici”, se mai spune în comunicatul PSRM.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).