Marcați
Anularea întâlnirii dintre Donald Trump şi Kim Jong Un; Oficial nord-coreean: Phenianul încă este dispus să poarte discuţii cu SUA
Kim Kye-gwan, ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord, a declarat, vineri, că Phenianul încă este dispus să poarte discuţii cu Washingtonul, în pofida deciziei SUA de a anula summitul dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, relatează Yonhap.

”Ne exprimăm disponibilitatea de a purta discuţii faţă în faţă cu SUA şi să rezolvăm problemele oricând şi în orice format. Angajamentul nostru de a face tot posibilul pentru a asigura pacea şi stabilitatea în lume şi în Peninsula Coreea este neschimbat”, a declarat ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord.

Oficialul nord-coreean a subliniat că ”decizia unilaterală a Washingtonului de a anula întrevederea dintre Donald Trump şi Kim Jong-un scoate în evidenţă cât de gravă rămâne animozitatea dintre Coreea de Nord şi SUA”, adăugând că este urgentă o întâlnire între liderii celor două state pentru eliminarea ostilităţilor.

”Cu toate acestea, decizia unilaterală a SUA de a anula discuţiile ne determină să reanalizăm dacă toate eforturile depuse şi calea pe care am decis să o urmăm sunt într-adevăr potrivite. Poziţia preşedintelui Trump nu satisface dorinţa lumii pentru asigurarea păcii în Peninsula Coreea”, a mai afirmat Kim Kye-gwan.

Donald Trump, a anunţat joi anularea întrevederii programate cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, denunţând "ostilitatea" regimului de la Phenian. Preşedintele american a decis anularea întrevederii din cauza "furiei uriaşe şi ostilităţii deschise" manifestate într-un recent comunicat al Phenianului.

Vladimir Putin: Rusia regretă anularea întrevederii dintre Donald Trump şi Kim Jong-un

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, joi, că Moscova priveşte cu regret anularea summitului dintre preşedintele Statelor Unite, Donlad Trump, şi liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Liderul de la Kremlin a precizat că Rusia regretă decizia Statelor Unite de a anula întâlnirea dintre Trump şi Kim Jong-un, adăugând că speră ca summitul dintre cei doi să aibă loc cât mai curând, în pofida divergenţelor dintre cele două tabere.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).