Marcați
Creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Domnului
Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi, 17 mai, când se fac 40 de zile de la Învierea Mântuitorului, Înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, sau Ispasul, cum i se spune în popor. În această zi creștinii se salută cu: „Hristos s-a Înălțat”! Și răspund cu: „Adevărat s-a Înălțat”!.

Ispasul este una dintre cele 12 sărbători împărătești ale bisericii ortodoxe și este marcată cu evlavie de către creștini, pentru că în această zi este tradiția, ca și în ziua de Paști, să se vopsească ouă roșii, să se coacă cozonac și pască.

Cu această ocazie, Președintele Igor Dodon a adresat felicitări credincioșilor ortodocși din Moldova.

”Potrivit Sfintei Scripturi, în Joia săptămînii a șasea după Paști, adică la 40 de zile după Înviere, Domnul nostru Iisus Hristos S-a înălțat la cer și a stat la dreapta Тatălui. Această sărbătoare simbolizează prezența eternă, în fiece clipă, a Domnului nostru alături de noi.

Astăzi, mai multe biserici și mănăstiri din țara noastră își prăznuiesc hramurile. Îi felicit cordial pe toți clericii și enoriașii acestor lăcașuri sfinte.

Le doresc tuturor locuitorilor Moldovei pace în suflet, bucurii, bunăstare şi prosperitate”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).