Marcați
Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul României
Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar a României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

În timpul întrevederii au fost discutate diverse probleme ce vizează politica internă și externă a Republicii Moldova, inclusiv și participarea Președintelui RM, Igor Dodon la ședința extinsă a Consiliului Economic Eurasiatic Suprem, din 14 mai și acordarea statutului de observator țării noastre pe lîngă Uniunea Economică Euroasiatică.

Zinaida Greceanîi a remarcat că, statutul de observator pe lîngă UEE nu impune nici un fel de obligații și nu contravine Acordurilor internaționale semnate anterior de Republica Moldova. În același timp, ne oferă posibilitatea de a utiliza platforma UEE pentru cooperare în domeniul producției, pentru creșterea exportului de mărfuri moldovenești și pentru crearea a noi locuri de muncă.

În cadrul discuției, părțile au analizat situația din ajunul alegerilor locale noi din 20 mai, în special cele din Chișinău și Bălți, dar și pregătirea pentru alegerile parlamentare din RM, care se vor desfășura în toamna anului 2018.

Zinaida Greceanîi a menționat că, în pragul alegerilor parlamentare va avea loc congresul PSRM, unde se va discuta inițiativa de trecere a Republicii Moldova la forma prezindențială de guvernămînt. Ca urmare a desfășurării congresului, se planifică, ca această inițiativă să fie inclusă în platforma electorală a PSRM.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).