Marcați
Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia învestirii în funcția de președinte al Federației Ruse
Președintele Republicii Moldova a fost printre primii oficiali care l-au felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia învestirii în funcția de președinte al Federației Ruse. În mesajul său, Igor Dodon a subliniat că Putin a devenit simbolul renașterii și dezvoltării Rusiei, care, grație eforturilor acestuia, și-a recăpătat statutul de putere mondială.

În mesajul adresat președintelui rus, Vladimir Putin, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vorbește despre rolul important al liderului rus pe arena internațională, dar și despre eforturile sale în vederea dezvoltării statului rus.

”Ați devenit simbolul renașterii și dezvoltării Federației Ruse, care, în mare parte, datorită eforturilor Dumneavoastră, și-a restabilit statutul de putere mondială. În vremurile de astăzi, deloc simple, dirijată de Dumneavoastră, Rusia conduce lupta pentru edificarea unei ordini mondiale democratice și echitabile, în care țările suverane să-și construiască relațiile nu pe principiile dominare-supunere, ci pe cele de parteneriat echitabil și de respect reciproc”, se arată în mesajul președintelui Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului a menționat că poporul moldovenesc și cel rus, pe lângă credința și valorile comune, sunt legate prin secole de luptă împotriva cotropitorilor. Președintele Moldovei a mai adăugat că Federația Rusă rămâne principalul partener strategic al statului nostru pe o perioadă de două decenii.

”Poporul nostru apreciază prietenia cu Rusia, punând mare preț pe ea. Vă sunt profund recunoscător pentru realizarea unor acorduri comune, care au adus beneficii pentru sute de mii de cetățeni moldoveni, ce locuiesc și muncesc pe teritoriul Federației Ruse”, a mai menționat Igor Dodon.

În încheierea mesajului de felicitare, președintele țării noastre l-a asigurat pe omologul său rus că va depune toate eforturile, pentru ca relațiile de parteneriat dintre țările noastre să fie nu doar menținute, ci și dezvoltate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).