Marcați
Cel puţin 70 de morţi, în urma unor puternice furtuni de nisip în India. Cei mai mulţi oameni şi-au pierdut viaţa după ce locuinţele s-au prăbuşit
Cel puţin 74 de persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite în urma unor puternice furtuni de nisip produse în ultimele două zile în nordul Indiei, informează BBC News Online.

Furtunile de nisip au lovit statele Rajasthan şi Uttar Pradesh, situate în nordul Indiei, distrugând zeci de locuinţe şi lăsând mii de gospodării fără curent electric.

Autorităţile au precizat că serviciile de intervenţie se îndreaptă către zonele afectate pentru a începe operaţiunile de salvare.

36 de oameni au murit în Uttar Pradesh, alţi 36 în provincia Agra, iar alţi doi în Saharanpur.

Alte peste o sută de persoane au fost rănite.

Mulţi oameni au murit după ce propriile locuinţe s-au prăbuşit asupra lor pe parcursul nopţii.

Furtunile de nisip sunt comune în această parte a Indiei, însă magnitudinea celor produse în ultimele două zile este neobişnuită, au susţinut meteorologii.

Guvernul a anunţat că familiile victimelor vor primii 400.000 de rupii, echivalentul a 6.000 de dolari.

Şi New Delhi a fost lovit de furtuna de nisip, fără să se înregistreze victime sau pagube materiale. Serviciile de intervenţie au ajuns în zonele afectate pentru a efectua operaţiuni de salvare.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).