Marcați
Ion Ceban: Chișinăul trebuie să fie deschis pentru business
Candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și-a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, viziunea privind transformarea Chişinăului într-un oraş modern.

Ion Ceban, consideră că, la baza transformării Chișinăului într-un oraș modern se află economia, capitala trebuie să fie deschisă pentru business.

În special, echipa candidatului va depune efort pentru a deschide o nouă subzonă a FEZ „Expo-Business-Chișinău”, care și-a dovedit deja eficacitatea (peste 40 de rezidenți, investiții de peste 70 de milioane de dolari, peste 2 mii de angajați).

”De asemenea, vom ajuta la crearea de noi parcuri industriale (de exemplu – Tracom, 40 de rezidenți, aproximativ jumătate de miliard de lei investiții, peste 1.000 de muncitori)”, a spus, Ion Ceban.

Socialistul își propune drept scop crearea unui mecanism pentru punerea în aplicare a acordurilor de investiții între primărie și investitori strategici și să ofere sprijin administrativ proiectelor economice.

O altă direcţie prioritară în activitatea echipei lui Ion Ceban, va ţine de elaborarea şi implementarea unui mecanism de subvenționare a ratelor dobînzilor la împrumuturi pentru finanțarea proiectelor municipale.

De asemenea, candidatul își propune crearea unei Agenții de dezvoltare a Chișinăului, care va fi responsabilă de elaborarea detaliată a planului strategic pentru dezvoltarea municipalității, dezvoltarea proiectelor de investiții și monitorizarea acestora, căutarea de investitori în Moldova și peste hotare.

Pînă în luna februarie 2019, echipa lui Ion Ceban, va elabora ”Harta de investiții a Chișinăului”. Va fi prezentată o listă completă pentru parteneriatele public-privat și municipal-privat pentru întregul municipiu, inclusiv pentru suburbii.

”Punem un accent important pe atragerea investiţiilor, deoarece suntem ferm convinşi că fluxul de investiții și tehnologii va crea condiții pentru deschiderea de noi locuri de muncă, va atrage specialiști, va îmbunătăți imaginea Chişinăului în regiune și, prin urmare, va crește fluxul turistic, o altă sursă alternativă de venit pentru capitală”, a remarcat, Ion Ceban.

De asemenea, candidatul, a specificat că, pentru o dezvoltare armonioasă, Chişinăul trebuie să fie deschis atît pentru Vest, cît şi pentru Est, ”De aceea, eu și echipa mea suntem gata să preluăm cele mai avansate soluții din orașele din Vest și din Est”.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).