Marcați
”Orașul care are grijă de oameni”, concept prezentat de Ion Ceban
Candidatul pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău, Ion Ceban, liderul fracțiunii PSRM în CMC, a prezentat viziunea „Orașul care are grijă de oameni”.

Ion Ceban s-a declarat convins că, la scurt timp de la preluarea mandatului de primar, va putea vorbi și despre rezultate concrete, transmite IPN.

Potrivit lui Ion Ceban, până la finele mandatului de un an, urmează să fie date în exploatare 150 de terenuri de joacă și tot atâtea terenuri sportive în curțile blocurilor locative. Socialiștii au introdus în oferta electorală și reparația curentă sau capitală a 180 de grădinițe. Ion Ceban spune că, din prima zi de mandat, va impune un control strict asupra înscrierii la grădiniță, așa ca fiecare copil să aibă un loc în grădinița din raza domiciliului.

„Vor fi date în exploatare 150 de terenuri de joacă și complexe sportive. O atenție deosebită va fi acordată copiilor rămași fără supravegherea părinților în grija rudelor sau buneilor. Vom acorda suportul necesar copiilor plasați în centrele sociale, pentru ca nici un copil să nu mai fie nevoit să doarmă în stradă. De asemenea, ne propunem ca familiile care au 2 sau mai mulți copii să beneficieze de frecventare gratuită a grădinițelor”, a spus Ion Ceban.

Candidatul PSRM promite reparația curentă sau capitală a aproximativ 90 de școli. De asemenea, va fi elaborat programul municipal „Cartela electronică a elevului”. Iar copiii talentați vor primi asistență municipală specială: premii pentru elevi și burse pentru studenți în cadrul programului „Tineretul este viitorul nostru”. În cadrul acordurilor cu partenerii locali și străini, școlilor le vor fi livrate echipamente moderne.

Nici aspectul social nu a fost trecut cu vederea.

„Vom implementa un program special pentru familii vulnerabile pentru ca acestea să primească indemnizații la nașterea fiecărui copil. Produsele lactate și strictul necesar în primii ani de viață a copiilor vor fi acordate gratuit. De asemenea, venim cu 2 programe sociale: „Locuințe accesibile” și „Casa Mea”. Pentru tinerele familii, programul „Casa Mea” va asigura alocarea terenurilor pentru construcțiile locuințelor, în special în suburbiile Capitalei. Nu vom trece cu vedere nici persoanele cu nevoi speciale. Vom instala 20 ascensoare în instituțiile administrative, inclusiv în Primărie. Vor fi instalate 20 semafoare sonorizate pe principalele artere ale orașului”, a declarat Ceban.

Pe segmentul medical, programul lui Ion Ceban prevede reparația curentă și capitală a instituțiilor medicale din municipiu și interzicerea înstrăinării terenurilor care aparțin acestora.

O altă inițiativă este introducerea cartelei sociale pentru unele categorii de cetățeni.

„Aceștia vor beneficia de compensații la unele servicii, medicamente. Cartela socială va activa în baza unui acord cu agenții economici. Un compartiment aparte este reparația instituțiilor medicale din oraș. Vom interzice înstrăinarea teritoriilor care aparțin acestora. Vom iniția în spitale și policlinici tablouri cu indicarea numărului de ordine în rândul aflat la medic, pentru a fluidiza accesul”, a mai spus Ion Ceban.

Amintim că alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău vor avea loc la 20 mai.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).