Marcați
Igor Dodon: Trebuie păstrat echilibrul în politica externă a Republicii Moldova
Igor Dodon a avut o întrevedere cu membrii Parlamentului European, care se află în vizită în Republica Moldova.

În cadrul dialogului au fost abordate mai multe subiecte importante cu privire la politica internă şi externă a țării, dar și cu privire la soluționarea conflictului transnistrean.

Ideea de bază pe care a expus-o Președintele Moldovei delegaților europeni constă în necesitatea păstrării unui echilibru în politica externă a Republicii Moldova. ”Vedem deja exemple dramatice care ne demonstrează că atunci cînd suntem puși în situația să alegem ”sau – sau”, apare dezechilibrul și destabilizarea în țară”, a specificat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a subliniat că Președintele Republicii Moldova nu este și nici nu poate fi antieuropean sau proeuropean, ci doar – pro-Moldova, iar o dezvoltare durabilă și stabilă a țării poate fi obținută doar atunci cînd sunt asigurate relații de prietenie atît cu Estul, cît și cu Vestul, în favoarea cetățenilor țării.

În continuarea dialogului Președintele a răspuns la numeroase întrebări ale deputaților europeni și a clarificat astfel poziția Președinției Republicii Moldova, unica instituție de stat cu legitimitatea maxima care se bazează pe încredere din partea poporului, confirmată de sondajele de opinie.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).