Marcați
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Turciei
Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Republicii Turcia, Binali Yildirim.

În cadrul întrevederii șeful statului a menționat evoluţia ascendentă a dialogului bilateral, care a condus la crearea condițiilor optimale pentru extinderea cooperării bilaterale în diverse domenii.

”Turcia este unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai Moldovei şi ne dorim ca economia țării noastre să rămînă o destinaţie atractivă pentru businessul turcesc. Am pledat pentru valorificarea deplină a potențialului existent de colaborare, în beneficiul ambelor state.

Am exprimat gratitudine părții turce pentru suportul acordat în implementarea a zeci de proiecte sociale în țara noastră, inclusiv în autonomia găgăuză. În context, am specificat că mizăm pe continuitatea suportului acordat pentru proiectele cu impact regional, în special prin intermediul Agenţiei turce pentru colaborare internațională şi dezvoltare (TIKA).

În mod special am mulțumit, pentru asistenţa financiară oferită de Guvernul Republicii Turcia la renovarea sediului instituției prezidențiale, subliniind că vom fi bucuroși de prezența dlui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedintele Republicii Turcia la inaugurarea clădirii Preşedinţiei Republicii Moldova”, a menționat Igor Dodon într-o postare pe facebook.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).